קופונים פעילים כעת:

ויכוחי כסף נפוצים בין זוגות וכיצד להתמודד איתם (חלק א’)

זוגות רבים לא מסכימים ומתווכחים, אבל יש נושא מסוים שנוטה להזיק יותר למערכות יחסים מאחרים: כסף. מחקר שפורסם ב-2013 בכתב העת Family Relations בדק יותר מ-4,500 זוגות ומצא כי מריבות על כסף היו מנבא עליון לגירושין ללא קשר להכנסה, שווי נקי ורמות החוב.

כשאתם כל הזמן בגרונו אחד על השני לגבי כסף, אתם ובן הזוג מורידים את הסיפוק שאתם מקבלים מהזוגיות שלכם. גם במקרים בהם ירידה בשביעות הרצון ממערכת היחסים אינה מובילה לגירושין, היא עלולה להגביר את רמות הלחץ שלך ולהשפיע לרעה על הבריאות והאושר של בני משפחה אחרים, כולל ילדיך. הבנה על מה אתה רב ולמה אתה נלחם על זה עוזרת לך ולשותף שלך למצוא דרך לעבוד באמצעות ויכוחים.

הרגלי הוצאות

בין אם זה אתה או בן זוגך שהוא שופינג, הבדל בהרגלי ההוצאות הוא לא משהו שצריך לטאטא מתחת לשטיח. טינה ותסכול יכולים לגדול אם אחד מכם מרגיש חסר אונים מול ההרגלים של האחר – או אם אחד מרגיש שהשני מוציא את כל כספכם ללא מחשבה על העתיד. אם אתה ובן זוגך מתלבטים בקביעות בנוגע להרגלי ההוצאות של האחר, ישנן מספר דרכים בהן תוכל להתמודד עם הנושא ולהבין טוב יותר אחד את השני.

ראה מאיפה בא האחר

הרגלים מתפתחים עם הזמן וממגוון סיבות. נסו לשים את עצמכם בנעליו של בן הזוג שלכם, כך שתבינו טוב יותר את הסיבות והמניעים להוצאות. התחלה טובה לשיחה היא לשאול אחד את השני על הרגלי ההוצאות והחיסכון שהוריכם דגמנו עבורכם. לדוגמה, שאל אם ההורים של בן הזוג היו חוסכים או שהם חיו מעבר ליכולתם. שאל אם התנהגויות והתייחסות של ההורים כלפי כסף השפיעו על האופן שבו בן הזוג שלך מסתכל או מתייחס לכסף.

אתם יכולים גם לעבוד יחד כדי לזהות את גורמי ההוצאות האחד של השני. שבו יחד ושאלו את עצמכם מה גורם לכם יותר להוציא. רשום את המקרים שבהם אתה עשוי להיות נוטה יותר לצאת לקניות, כגון אחרי יום רע, אם החנות האהובה עליך מקיימת מבצע גדול, או אם אתה משועמם. כאשר אתה רואה מה מפעיל את השותף שלך, אתה יכול לפתח תחושה טובה יותר כיצד לעבוד יחד.

אם יום רע מעלה את הסיכוי של אחד מכם לעשות קניות, ערכו במקום זאת רשימה של דברים שתוכלו לעשות. צפייה חוזרת בפרק מהתוכנית האהובה עליך, הכנת עוגיות או עבודה על פרויקט יצירה הם כולם מקומות נהדרים להתחיל בהם.

להיות סבלני

מכיוון שהרגלי הוצאות מתפתחים עם הזמן, זה דבר נדיר שאדם מוותר על משהו מהר. היו סבלניים אם בן הזוג הוא זה שמצמצם בהוצאות ובקש מבן הזוג להתאזר בסבלנות אם אתה זה שעושה את ההתאמה הגדולה.

עקוב אחר ההוצאות המשותפות שלך במשך חודש. אם אתה מוציא כל כך הרבה שאתה לא מגיע ליעדים הפיננסיים שלך, התחל להיגמל מהוצאות מיותרות מסוימות. לדוגמה, אם שניכם קונים קפה בוקר וארוחת צהריים בחוץ מדי יום, התחייבו להביא את שניהם מהבית יום אחד בשבוע. אם אתה יוצא לשתות כל יום אחרי העבודה, דלג על ערב אחד של Happy Hour.

בשבוע הבא, צמצם את תקציב ההוצאות שלך על ידי קיצוץ נוסף. לדוגמה, הביאו לעבודה יומיים באותו שבוע ארוחת צהריים בשקית חומה, במקום אחד. המשיכו לצמצם משבוע לשבוע עד שאתם ובן זוגכם מגיעים לרמת הוצאה מקובלת ומוסכמת.

אם אחד מכם מחליק ומוציא יותר מדי, תסתכל מקרוב על הסיבה שזה קרה. אם זה היה יום רע שעורר את מסע ההוצאות, מצאו דרכים חלופיות להתמודדות עם מתח וכעס, כמו מדיטציה או יציאה לריצה.

הוציא הכל החוצה

כנות היא המדיניות הטובה ביותר בכל מצב. כאשר אתה מדבר על הכסף לראשונה עם השותף שלך, פרץ את דפי הבנק וכרטיס האשראי שלך כדי שכל אחד מכם יוכל לראות מה השני נוטה לקנות. לפני שתחשפו את הפרטים הפיננסיים שלכם, הבטיחו שלא תשפטו אחד את השני או תעירו הערות נבזיות. סקירת הרגלי ההוצאות שלך יכולה לעזור לך גם להגדיר יעדים וגם למצוא איפה אתה צריך לקצץ.

לאחר שהגדרתם יחד תקציב, אם תחמקו וקונים ארנק של 500 דולר או יורידו 400 דולר על זוג כרטיסים להופעה, אל תנסו להסתיר זאת מבן הזוג. במקום זאת, בוא נקי והוד שהוצאת יתר על המידה על פריט.

כשאתה כנה, אתה יכול לעבוד יחד כדי למצוא פתרון. אתה יכול להחזיר את הארנק אם שניכם מסכימים שזה מלחיץ את הכספים שלך וזה משהו שאתה פשוט לא צריך. אם אינך יכול לקבל החזר עבור כרטיסים להופעה, אתה יכול לנסות למכור אותם באתר של צד שלישי, אם זה חוקי במדינתך.

הרגלי חיסכון

זוגות לא רק רבים על הרגלי ההוצאות אחד של השני – לעתים קרובות הם חולקים על איך (וכמה) לחסוך גם כן. לדוגמה, אנשים מסוימים עשויים להיות כל כך מרוכזים בחיסכון שהם מוכנים לוותר על חוויות חיים רבות, מנסיעות ועד אכילה במסעדה, בעוד שאחרים מעריכים קצת בזלזול מדי פעם. חצי אחד של זוג עשוי להיות עצבני לגבי השקעה במניות ורוצה רק להשקיע בתקליטורים או בחשבונות חיסכון, בעוד שהחצי השני יכול להתמודד עם מעט סיכונים.

צור יעדים משותפים

לשבת עם בן הזוג ולהכין רשימה של יעדים יכולים לעזור לשניכם לקבוע כמה לחסוך בכל חודש. אם אף אחד מכם עדיין לא התמקד בחיסכון לפנסיה, אתם יכולים להחליט ביחד להפריש 10% מכל הכנסה שלכם לחשבונות הפנסיה שלכם מדי חודש.

בדרך כלל, מומלץ להכניס הוצאות של בין שלושה לשישה חודשים בקרן חירום. תסתכל על ההכנסה המשותפת שלך וקבע כמה אתה יכול לשים בצד בנוחות מדי חודש, וכמה זמן צריך לקחת כדי להגיע ליעד שלך. אם אתה מסוגל לחיות שישה חודשים מ-$10,000 ואתה יכול להרשות לעצמך לשים $1,000 לקרן בכל חודש, זה אמור לקחת לך בערך 10 חודשים כדי שיהיה לך חשבון חיסכון מלא לשעת חירום.

לצד יעדי חיסכון לטווח ארוך, כדאי להגדיר יעדים לטווח קצר יותר. אולי המכונית שלך על הרגליים האחרונות שלה – אם זה המקרה, אתה יכול להסכים להפריש חלק קטן מההכנסות שלך מדי חודש כדי לחסוך מספיק כדי לקנות מכונית על הסף או לשים סכום נכבד על הלוואת רכב. אתה יכול גם להסכים ליצור חשבון חיסכון משותף עבור חופשות או רכישות שנתיות אחרות, כגון מתנות לחג והוצאות אחרות.

התמודד עם סגנונות השקעות שונים

אולי זה לא על כמה לחסוך אתה והשותף שלך לא מסכימים, אלא איך להתחלק או להשקיע את החסכונות שלך. בעל שותף שהוא מאוד שונאי סיכונים – או להיפך – מקשה על בניית תיק השקעות מאוזן ומגוון.

זכור כי חשבונות הפנסיה שלך נפרדים, כלומר, כל אחד יכול להשקיע בחשבונות שלך לפי מה שנראה לך הכי טוב. זה אומר שאם בן הזוג שלך אוהב לשחק בטוח, כלי רכב לפנסיה בסיכון נמוך יותר כמו אג”ח עשויים להיות אידיאליים. אם אתה יותר נוטל סיכונים, אתה יכול להשקיע במניות בחשבון הפנסיה שלך – אלה עלולים לאבד ערך, אך עשויים גם להרוויח שיעור תשואה גבוה יותר לאורך זמן. אם אתה רוצה לגוון עוד יותר, אתה יכול להשקיע באמנות יפה דרך Masterworks או נדל”ן דרך DiversyFund.

אתה צריך להיות יותר דיפלומטי כשמדובר בחשבון השקעות משותף ללא פרישה, מכיוון שהוא מוחזק על ידי שניכם. עבודה עם מתכנן פיננסי יכולה לעזור לשניכם להבין אסטרטגיית השקעה טובה כך ששניכם תרגישו בנוח עם האופן שבו אתם מנהלים את החסכונות שלכם.