קופונים פעילים כעת:

ויכוחי כסף נפוצים בין זוגות וכיצד להתמודד איתם (חלק ב’)

מי מרוויח מה

זה די נפוץ שאחד מבני הזוג מרוויח יותר מהשני, ופער הכנסה יכול להוביל למריבות ולתחושות של טינה או חוסר ביטחון. בנוסף, שותף אחד יכול להרגיש נוטה להשפיע יותר על מה שקורה לכסף אם יש הבדל גדול בהכנסה.

תהיה שוויוני

גם אם יש פער גדול בין הסכומים שמרוויחים שני בני הזוג, עדיין תוכלו לעבוד יחד כדי ליצור תקציב מאוזן והוגן. במקום לחלק את ההוצאות המשותפות לחצי, חלקו אותן כך שכל אחד ישלם חלק שווה מההכנסה. אם שותף אחד מרוויח $100,000 לשנה והשני $50,000 לשנה, ותשלום המשכנתא שלך הוא $1,500 בכל חודש, השותף המרוויח יותר יכול לשלם $1,000 והשותף המרוויח פחות $500.

כל אדם צריך לומר את דעתו גם בכל הנוגע להחלטות המשפיעות על הבית. לדוגמה, גם אם השותף המרוויח יותר משלם עבור חופשה שלמה או עבור ערכת ריהוט חדשה, זה לא הוגן שאותו שותף יזכה לבחור את יעד החופשה או את סגנון הריהוט ללא כל קלט מהאחר.

אם זה קורה לך, קח את הזמן לשתף את בן הזוג שלך איך זה גורם לך להרגיש. יכול להיות שבן הזוג שלך לא מבין שקבלת החלטות בלעדייך פוגעת ברגשות שלך. במקרה זה, תזכורת ששניכם עובדים יחד, גם אם ההכנסות שלכם לא מתואמות, יכולה להיות מועילה.

יש גם את הנושא של עבודות בית ללא תשלום שצריך לקחת בחשבון. בן הזוג שעובד מחוץ לבית עשוי שלא לתרום לעבודות הבית כמו ההורה או בן הזוג השוהים בבית, או שהשותף המרוויח יותר עשוי לבצע פחות מטלות מאשר המשתכר הנמוך.

אם יש פער גדול בכל הנוגע למטלות הבית, אתה יכול להרוויח כסף מתרומתו של אחד מבני הזוג. ייתכן שבן זוגך לא ירוויח 100 דולר לשבוע במזומן עבור עבודות הבית, אלא יעשה עבודה שווה ערך ל-100 דולר בכל שבוע (אם זה מה שיעלה לך לשכור מנקה או טבח חיצוני שיעשו את אותה העבודה). כדי להשלים את ההפרש, השותף שמרוויח משכורת גבוהה יותר יכול להסכים לתרום 100 דולר לשבוע להוצאה אחרת, כגון עלות מצרכים או חומרי ניקיון.

חלוקת אחריות

במקרים מסוימים, בן זוג שמרוויח פחות עשוי לקחת על עצמו יותר אחריות בבית כדי לנסות לסגור את הפער בין ההכנסות. בן זוג שאין לו עבודה מניבה עשוי לטפל בילדים או לעבוד כדי לשים ארוחת ערב על השולחן בכל ערב.

עם זאת, גם אם אחד מכם עובד והשני לא, זה לא הוגן שאף אדם בודד יעשה את כל מטלות הבית או יטפל בכל בעיות התחזוקה של הבית. בן זוג שנאלץ לטפל בבית לבדו, ללא עזרה או תמיכה מבן הזוג, יכול להתחיל לחוש כעס וממורמר.

במקום שהשותף עם הרווחים הנמוכים ייקח על עצמו את כל האחריות, עבדו יחד כדי לחלק את המטלות על סמך לוחות זמנים וזמן. לדוגמה, אם אתה נשאר בבית כל היום, זה עשוי להיות הגיוני שבן זוגך לעבודה יוריד את הילדים בבוקר לבית הספר או לאסוף אותם אחר הצהריים כדי שלא תצטרך לעשות טיול מיוחד. אם בן הזוג שעובד מחוץ לבית צריך ללכת לישון מוקדם, אתה יכול לקחת על עצמך את האחריות לסיים את ניקיון ארוחת הערב ולוודא שכולם ערוכים ליום המחרת.

מי שולט במה

זה הגיוני שאדם אחד יטפל בתקצוב ובתשלום החשבונות. עם זאת, בעיות עלולות לצוץ כאשר אדם אחד חורג מהגבולות או מנסה להשתלט על מצבם הכלכלי של בני הזוג באופן מלא.

סימנים לבעיית שליטה יכולים לכלול שותף שמצפה ממך למסור את הרווחים שלך בכל חודש ללא שאלה, שותף שלא יאפשר לך להשתמש בכרטיס אשראי, או שותף שנותן לך “קצבה”. הימנעות ממריבות עם שותף בעל שליטה כלכלית יכולה להיות מאתגרת במיוחד, מכיוון שסוג זה של אדם לא צפוי לרצות לוותר על השליטה.

לנהל שיחה

כמו עם טיעונים נפוצים אחרים, שיחה פתוחה וכנה יכולה לעזור לאנשים להבין שהם עשויים להיות שולטים מדי בכסף. זה גם יכול לעזור לאנשים לעבוד יחד כדי להגיע למקור הבעיה ולהמציא פתרון לבעיה. אם לדבר ביחד בעצמך לא עוזר לפתור את הבעיה, אתה והשותף שלך יכולים להפיק תועלת מעבודה עם יועץ זוגי.

מסכים לחילופין

אחת הדרכים להתמודד עם בעיות שליטה בכל הנוגע לכסף היא שאתה והשותף שלך תחליטו לסירוגין מי יושב במושב הנהג. בן זוגך יכול לקחת את המושכות לידיים חודש אחד ולוודא שהחשבונות משולמים ושההכנסה הפנויה שלך מוקצת כראוי. אתה יכול לקחת אחריות בחודש הבא, לשלם את החשבונות ולשמור על איזון התקציב.

אפשרות נוספת היא להחליף מי מפקח באופן קבוע על מה. השותף שלך עשוי לפקוח עין על חיסכון ברבעון אחד בזמן שאתה מטפל בהוצאות היומיומיות והחשבונות.