הגדרת יעדים פיננסיים יכולה להיראות כמו משימה מרתיעה, אבל זה ממש לא! השתמש בעצות אלה כדי לא רק להגדיר את היעדים שלך אלא להגיע אליהם. אם אינך בטוח מאיפה להתחיל, בדוק את הרעיונות הנהדרים האלה עבורך ועבור המשפחה שלך!
יעדים פיננסיים – לכולנו יש אותם, ובכל זאת הם יכולים להיראות כל כך קשים להשגה! למרות שזה יכול להיראות כמו נושא מפחיד, זה נושא כל כך קריטי שראוי למחשבה ולדיון. כדי להגיע לחלומות שלך ולהיות מסוגל לעשות את כל הדברים שאתה רוצה לעשות או לקנות את הדברים שאתה רוצה לקנות (שלום, בית חדש!), אתה צריך לוודא שאתה מגיע לסכומי הכסף האלו.
אם אתה כבר נושם לתוך שקית נייר, אל תדאג! אנו נעבור על כל שלב שנדרש כדי להגדיר את היעדים הפיננסיים שלך. תוכלו להבין אותם ולתכנן להגיע אליהם תוך זמן קצר! יש לנו גם כמה יעדים פיננסיים שאולי כדאי לשקול להגדיר אם עדיין לא עשית זאת. אם אתה עובר כל כך הרבה צרות לחשוב על זה ולכתוב את זה, אתה יכול באותה מידה לכסות את כל הבסיסים שלך!
כיצד להגדיר יעדים פיננסיים?
זה כל כך, כל כך, כל כך חשוב להגדיר יעדים פיננסיים בחייך! זהו השלב הראשון בתוכנית הפיננסית שלך. לפני שתוכל להתחיל לעבוד על הכספים שלך ולחסוך כסף, עליך להציב יעדים ברורים ומוגדרים. זה יאפשר לכם לדעת בדיוק כמה כסף עליכם לחסוך ולאיזו מטרה. אז הוציאו את העט והנייר האהובים עליכם ובואו נתחיל לעבוד!
מדוע אתה רוצה להגיע ליעדים הפיננסיים שלך?
כאשר אתה מתיישב ומתכונן להכריז על היעדים הפיננסיים שלך, שקול מה הסיבה שלך לכל יעד ספציפי. למה אתה רוצה להגיע ליעדים שלך? כסף הוא הרבה יותר ממספרים בגיליון אלקטרוני. כסף יכול לייצג את כל מה שיצרת, הקרבה, ערך, עבודה קשה ומשמעת.
במקום לחפש יתרה גדולה בחשבון, חשבו על ה”למה” שלכם. זה יקר לך יותר מהכסף עצמו. זה קשור לערכים שאתה הכי מוקיר. לכן, זהה מהם הערכים החשובים ביותר והצב יעדים התואמים לערכים אלו. ברגע שתמצא את הסיבה, תהיה לך יותר מוטיבציה לראות את המטרות שלך עד הסוף! שב ותחשוב עליהם באמת. תתפלאו עד כמה אתם יכולים להיות נחושים ברגע שתדעו היטב מדוע אתם מגדירים את היעדים הפיננסיים הללו.
הצהר על היעדים הפיננסיים שלך
ראשית, עליך להצהיר על סוג היעד שאתה מציב על ידי ציון מה אתה רוצה להשיג. זה כנראה החלק הקל ביותר, מכיוון שהוא פשוט דורש ממך להבין היכן אתה רוצה להתמקד כדי שתוכל לרשום את זה!
אולי זו מטרה אישית, אולי תרצה לשלם את החוב. או שאולי אתה רוצה לעבוד על החיסכון לטווח ארוך שלך כדי שתהיה לך מקדמה עבור בית כשהזמן מתאים.
אולי אפילו תהיה לך חופשה שהמשפחה שלך רוצה לצאת אליה, אבל מעולם לא הצלחת להרשות זאת לעצמך. יכול להיות שהגיע הזמן לטנדר חדש כי המשפחה שלך גדלה, ואתה חייב להיות מסוגל להכניס תשלום לרכב חדש בתקציב החודשי שלך. מה שזה לא יהיה, גלה בדיוק מה אתה רוצה להשיג לפני שתמשיך הלאה.
הגדר את המטרות שלך
לאחר מכן, עליך להגדיר מהי המטרה הסופית שלך. אנחנו נהיה קצת יותר אינטנסיביים כאן. זה לא מספיק רק להכריז על המטרה שלך. קל לומר שאתה רוצה לחסוך יותר כסף או לשלם חובות. כולנו רוצים את זה! אם אתה רוצה רמה כלשהי של הצלחה, אתה צריך להיות ספציפי. “אני אשלם חוב של 5,000 ש”ח עד דצמבר,” או “אני אחסוך ואשקיע 500 ש”ח בכל חודש.” זה הרבה יותר טוב מאשר לומר, “אני הולך לצאת מהחובות ולחסוך יותר.”
זה המקום שבו תצטרך להבין סכום כסף ספציפי אליו אתה מכוון. לדוגמה, נניח שאחת מהמטרות שלך היא להקטין את תקציב המכולת שלך. ראשית, עליך לקבוע כמה אתה מוציא בדרך כלל על מצרכים וכמה אתה רוצה לקצץ. כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון:
- האם אתה רוצה לשלם את כל החוב שלך, או רק את החוב הדוחק שלך בריבית גבוהה, כמו כרטיסי אשראי?
- כמה מקדמה אתה צריך לחסוך לבית החלומות שלך?
- איפה חופשת החלומות שלך וכמה יעלה למשפחתך לנסוע?
- כמה יהיה התשלום לרכב חדש שאתה צריך לעבוד בתקציב החודשי שלך?
- האם תצטרך לבטל כמה דברים אחרים בתקציב שלך שאינך צריך בהכרח כדי להבטיח שתוכל להתאים את התשלום החדש הזה לתקציב שלך?
עם השאלות האלה בחשבון, חשב סכום כסף מדויק כדי שתדע איך לתכנן את זה!